Pedagógiai Szakszolgáltató Központ, Kazincbarcika

Pedagógiai Szakszolgáltató Központ
Építők Útja 15.
3700 Kazincbarcika
Borsod-Abaúj-Zemplén
Írj véleménytHibás adat jelentéseEz az én vállalkozásom
Frissítve egy hónappal ezelőtt

Leírás

A Pedagógiai Szakszolgáltató Központ 1985-ben megalakult Kazincbarcikán a Körzeti Nevelési Tanácsadó. Ideiglenesen, a Városi Tanács, a III. sz. Napközi Otthonos Óvoda (Szabadság tér) egyik helyiségében kezdte meg működését.
1987-ben költözött az Építők útja 15. sz. alá, ahol az igényeknek megfelelően alakították ki a rendelőket és foglalkoztatókat.
1988-ban egy tornateremmel bővült a gyógytestnevelés ellátására, megjegyzendő, hogy ilyen típusú ellátás a megyében először Kazincbarcikán volt.


Cégleírás
1991-ben névváltozás: a Városi Önkormányzat Képviselőtestületének határozata értelmében Kazincbarcikai Nevelési Tanácsadó néven folytatta tevékenységét. 1992-ben a vidéki települések önkormányzatai együttműködési megállapodásokat kötöttek intézményünkkel a pedagógiai szakszolgáltatások ellátására. A szolgáltatás ellenértékét szakmai eszközök beszerzésére fordítottuk. 1993-ban az Építők útja 15. sz. alatti épületben új vizsgálókat alakítottunk ki az első emelten az ellátási kötelezettség és a feladatok bővülése miatt.
1997.ben névváltozás: Pedagógiai Szakszolgáltató Központ, melyet az alábbi szervezeti változások indokoltak: a közoktatás pedagógiai szakszolgálati intézményei közül a fejlődés következtében többcélú intézményként működünk, szervezetileg egységes keretek között: nevelési tanácsadás, logopédiai ellátás, gyógytestnevelési ellátás. 1998-ban a 14/1994. MKM rendelet értelmében biztosítottuk a pedagógiai szakszolgálat intézményeinek kötelező eszközeiről és felszereléseiről szóló rendelet alapján a foglalkoztató és vizsgáló helyiségek kialakítását. Az épület adottságait kihasználva létrehoztunk egy konferencia-termet, amely lehetőséget ad továbbképzések tartására, és képzésekre. 1998-ban megalakult a Kazincbarcikai Közoktatási Ellátási Körzet, melynek keretében a Kazincbarcika város és 29 településnek biztosítjuk a pedagógiai szakszolgáltatást.
A feladatbővülés pénzügyi fedezetét sikeres pályázatok nyújtják. 1999-ben létszámcsökkentés: 4 fő gyógytestnevelő, ám feladatuk egy részét továbbra is pályázaton elnyert pénzösszegből finanszírozzuk. 2000-ben Ayres-terápiás módszer bevezetése, terápiás helység kialakítása. Utazó pedagógiai szakszolgálat létrehozása, melynek pénzügyi fedezetét pályázatok biztosítják. A Pedagógiai Szakszolgáltató Központ sikeres pályázatok segítségével alkalmassá vált szakmailag regionális módszertani feladatok ellátására.
Kulcsszavak:
Szervezet, Egyesület, Pedagógia, Nevelési tanácsadás, Pályaválasztási tanácsadás, Pedagógiai intézet, Pedagógiai szakmai szolgáltatás, Pedagógiai szakértés, Pedagógiai tanácsadás
Pedagógiai Szakszolgáltató Központ a következő kategóriákban szerepel:
Képek hozzáadása

Vélemény

Legyen Ön az első, aki elmondja véleményét az alábbi cégről: Pedagógiai Szakszolgáltató Központ

Ossza meg tapasztalatait másokkal is!

Vásároljon Prémium Tagságot

Hasonló cégek a közelben

 1. Nagy Lajos Király U. 46.
  3534  Miskolc
 2. Szentpéteri Kapu 76.
  3501  Miskolc
 3. Kossuth Utca 13.
  3525  Miskolc
 4. Szemere Bertalan Ut 6
  3530  Miskolc
 5. A közelben lévő hasonló cégek térkép nézete